Grunden Bois Vit kom på 5:e plats & Grunden Bois girls på 6:e plats.

GRATTIS!

Final - klass U

Grunden BoIS (Swe) – Rånäs 4H (Swe) 1 – 0 (0 – 0)

Nytt för i år är den nya klassen med förståndshandikappade. Sju lag tävlade och efter gruppspelet stod den första finalmatchen för Gothia Cup 2005 att beskåda mellan Grunden BoIS och Rånäs 4H på onsdag eftermiddagen.

Inför fullsatta läkare inleddes matchen starkt från båda lagen och mer spännande blev det. Hela första halvlek präglades av en kamp mellan ett stabilt Grunden-försvar och ett offensivt starkt Rånäs. Mötet mellan de bägge lagen i gruppspelet slutade med en seger för Rånäs och hittills i cupen hade de bara släppt in ett mål.

I början av andra halvlek får Daniel Möller i Grunden BoIS ett kontringsläge efter en mycket snygg individuell prestation. Ett vackert skott placerat vid stolproten resulterade i en 1-0 ledning. Matchen fortsatte vara jämn. Martin Lindell i Grunden-målet gjorde ett par fina räddningar och i helhet en mycket bra insats. 1 – 0 stod sig sen hela matchen trots att Rånäs pressade Grunden BoIS hårt och jagade en kvittering. Oförställd glädje utbröt vid slutsignalen och för första gången i Gothia Cups historia var ett lag ur den nya klassen U korad. Matchhjälten Daniel Möller berättar:

- När jag fick bollen hade jag redan bestämt mig för att göra mål!