2004-08-11: Grunden Boisáre sprang med OS facklan i Stockholm.
I våras hade Radio Rix en omröstning där lyssnarna fick rösta fram vilken idrottsförening i Sverige som skulle få springa med OS facklan i Stockholm. På vägen till Aten passarade facklan de länder som någon gång haft de Olympiska spelen. För nästan 100 år sedan (1912) ordnade Sverige de Olympiska spelen. Grunden Bois vann en storseger i omröstningen. Detta är ett bevis på att Grundne Bois sedan starten för 11 år sedan vuxit från en liten förening till en idrottsförening som är känd och uppskattad i hela landet.

Massvis av kändisar och idrottare samlades i Stockholm den 1 juli. Grunden Bois representerades, som tack för lång och trogen tjänst, av Mats Månsson som varit med i Grunden Bois sedan klubben startade. Varje löpare sprang 400 meter var med facklan.
-Det var en stor upplevelse och ära att få springa med facklan för Grunden Bois. På kvällen när springadet och festligheterna i Kungsträdgården var avklarade var det festmiddag i Blå salen i Stockholms stadshus. Under middagen var det många som ställde frågor om vår förening och önskade oss lycka till i framtiden.

" -Det Viktiga är inte att vinna utan att delta och kämpa väl ", sa OS Grundaren Coubertin för över 100 år sedan. Ävenom nästan alla OS idrottare idag har en annan inställning till idrotten så var det i vart fall kul att framföras av en förening som har samma idé med idrotten som Coubertin.

kolla in bilderna:
< Tillbaka