2005-04-26: Grunden Bois spelare på Elit-läger i Innebandy

Helgen 2 - 3 april var två killar från vårt innebandylag, Erik Hällqvist och Martin Karlsson, på ett elit-läger i Botkyrka som ligger alldeles utanför Stockholm. Med på resan var också två stolta pappor, Olle och Hans. Anledningen till lägret var uttagning till landslaget inför NM (Nordiska mästerskapet) som spelas i början av maj.
Vi reste med bil (Hans körde) tidigt på lördag morgon (kl. 05.00) från Lerum och var framme lagom till incheckning och lunch på "Slagsta Motell & Wärdshus". Efter det att vi fått våra rum och en god lunch bestående av Lasagne och sallad var det dags att promenera till Botkyrka hallen där träningen skulle äga rum.
Tränare var en kille med landslagsmeriter (jag har glömt hans namn) men han hade gjort 34 Landskamper för Sverige och även deltagit i VM så nog var han tuff alltid.
Våra killar, Erik och Martin, fick bekänna färg med en gång. Uppvärmningen var hårdare än ett träningspass med Grunden. " Mina batterier tog slut under uppvärmningen " sa Erik.
Våra killar kämpade väl i ett högt tempo. Efter uppvärmningen delades killarna in i olika "femmor". Erik och Martin fick spela i "röda femman". Korta matcher så att de ansvariga ledarna fick se hur duktiga alla spelarna var.

De övriga killarna kom från olika håll i Sverige. Från Härnösand i norr, till Helsingborg i söder och dom var jätte duktiga.
Dagen fortsatte med olika teknik- smidighets- och konditionsövningar. TUFFT.
Men är man på landslagsträning så är man. Det var bara att bita ihop och kämpa på.
Efter en hård dag var det dags för middag, en god köttfärsbiff med potatis och sallad. Efter maten gick vi alla på en promenad innan vi stupade i säng.
(Dagen hade varit lika jobbig för mig och Hans som bara hade tittat på).
På söndag var det frukost kl. 7.00 och sedan en lååååång promenad till en annan hall, Kärrsbyhallen, eftersom den fina Botkyrka hallen var upptagen av annat på söndagen.
Söndags träningen inleddes med löpning ca 5 km och sedan blev det spel resten av förmiddagen. Nu gjordes lagen om från lördagen och man spelade korta matcher mot varandra hela tiden. Martin hände dit ett par fina mål. Tyvärr hade Erik skadat sin rygg så han kunde inte avsluta lägret som han hade önskat.

Kl. 13.00 avslutades elit-lägret med lunch, ris och köttgryta, och ledarna informerade om framtiden och kommande läger.
Trötta men nöjda med sina insatser och många erfarenheter rikare åkte Erik och Martin tillbaka till Lerum och Mölnlycke.
Vi lärde oss mycket under dagarna I Botkyrka och många idéer kommer våra andra duktiga spelare i Grunden Bois Innebandy att få kämpa med innan vi ger oss in i nästa stora äventyr - SM i Skövde. Håll alla tummar för killarna då.

På hemvägen lyssnade vi till hur Frölunda Indians förlorade första matchen mot Färjestad men sedan vet vi ju hur det gick.

Bilder:
 
< Tillbaka