2005-05-10: Grunden Bois slutade 10:a, i innebandy SM, 2005.

Fredagen den 29/4 åkte Grunden Bois innebandy- hjältar till Skövde för att göra SM-debut. Det var ett förväntansfullt gäng som reste iväg från Kviberg vid 13.30 tiden. Väl framme i Skövde letade vi oss fram till "Öhrns Gård", ett vandrarhem som var beläget i en bondgård. Öhrns Gård blev vårt hem under SM-turneringen. Turneringen gick av stapeln i fina Skövde Arena. Nervositeten bland våra spelare var stor inför första matchen som var redan 17.30 på fredagskvällen. Skulle vi klara oss bra? Hur bra är laget vi skall möta? Frågorna var många och fjärilarna i magen fladdrade. Besvikelsen blev stor när våra motståndare inte kom till match!! Laget som vi skulle möta var från Karlstad och hade dragit sig ur turneringen i sista stund, tyvärr. Match nr två på fredagskvällen började senare och då stod IF Blixten från Skövde för motståndet. (Blixtarna var visst SM segrare från förra året tror jag.) Våra killar kämpade stort men tyvärr blev det förlust med 10 - 4. Början blev lite osäker men andra halvlek vann Grunden Bois. Det lovade gott inför fortsättningen. Fredagen avslutades med sen middag (klockan 12 ) ute på vandrarhemmet. Gabriella visade sig inte bara vara en duktig coach utan även en lika duktig kock. (Gaby´s köttfärssås talas det om än i vissa innebandykretsar!!) På lördag morgon efter en skön natts sömn (vissa hade problem med en morgonpigg tupp men vi bodde ju på en bondgård så det var väl inget annat att vänta) och en stärkande frukost mötte vi Solens IF från Sundsvall. Matchen var jämn och spännande men till sist fick våra killar ge sig. 6 - 5 till Solarna.

Senare samma dag mötte vi Vara HKIF från Vara. Nu kom Grunden Bois första seger. 11 - 6 tror jag det blev och alla killarna jublade. Grunden Bois första seger i en SM turnering var ett faktum. Av bara farten slog killarna även Malmabergs IF från Västerås senare på Lördagen med 7 - 5. Bra coachning av Björn och Gaby. Lunch denna dagen bestod av kycklingsallad som gjordes av kockarna Janne (Peters pappa) och Olle (Eriks pappa). När vi väl kom hem på kvällen blev det tid för Kubb-spel, Boule och "gött tjöt" med kamraterna från Timmele IF som bodde på samma ställe som oss. Innan vi störtade i säng grillades det hamburgare. Hasse (Martins pappa) ansvarade för grillningen. Söndagen startade med en match mot Grönelunds HIF, vår sista match under SM 2005. Tyvärr blev det förlust med 7 - 2. Erik, Mikael och Johan kunde tyvärr inte spela pga skador och så som den matchen utvecklade sig hade vi nog vunnit om våra skadade killar varit med? Gus i målet kämpade för allt vad han var värd trots att han gjorde sig illa i armen mot slutet av matchen. Gus gjorde bla. en helt otrolig straff räddning som man inte sett maken till tidigare.

Med på resan förutom våra duktiga och tålmodiga ledare Björn och Gabriella var papporna Olle, Janne och Hasse. Vid den avslutande lunchen i solskenet vid korvkiosken grundades en ny förening - "GRUNDEN GUBBS". En stödförening med syfte att efter förmåga stötta, hjälpa till och dra en och annan rolig historia vid lämpliga tillfällen. ("Grunden Gubbs" tar emot ansökningar om medlemskap löpande under året.)

Avslutningsvis vill jag, undertecknad, tacka våra fina ledare och spelare för ett bra genomfört SM. Det var tuffa matcher men aldrig (nästan) blev det sura miner hos våra spelare. All heder av ett bra genomfört SM. Nästa SM , i Sundsvall, kommer Grunden Bois tillbaka med erfarenhet och nya taktiska finesser. Då ni!!!! Till Björn och Gabriella - ni betyder oerhört mycket för våra grabbar och tjejer i Grunden Bois innebandy gäng. Ni är toppen.

För "Grunden Gubbs"
Olle Hällqvist
Pappa

Grunden Bois forever.

Tryck här för att läsa Resultaten. (PDF format)

Bilder:
< Tillbaka