2005-12-07: Poseidon Cup

Den 1:e - 4:e december spelades den årliga fotbollscupen Poseidon cup i Gunnilses inomhushall. Lagen som deltog spelade i klasserna F12-F15, P9-P15 och UFH, en integrerad klass för begåvningshandikappade.

Grunden Bois ställde upp med två lag i sin klass, det vita och det blåa, där motståndet bestod av IF Änglarna från Vänersborg och Fässberg IF från Mölndal.

Klassen UFH spelade alla sina matcher under lördagen och det var ett fullspäckat program för Grunden Bois båda lag.

Första matchen spelades klockan 11.40 och den gick mellan Grunden Bois vit och
IF Änglarna. Detta var en spännande match med många målchanser som IF Änglarna tillslut vann med 5-2.

Andra matchen var det Grunden Bois blå som mötte ett taggat Fässberg IF. Alla gjorde en rejäl kämpainsats och trots ett snyggt mål av de blåa vann Fässberg IF med 3-1.

Tredje matchen i gruppen var oerhört jämn och underhållande. Den spelades mellan Fässberg och de vita. Efter ett kämpigt underläge med 0-2 för Grunden Bois lyckades de dundra in, inte bara ett reduceringsmål utan också ett kvitteringsmål till 2-2 som också blev slutresultatet.

Grunden Bois deltog även i den fjärde matchen, nu med det blåa laget. De mötte Änglarna som verkligen hade ställt in siktet mot mål. Med sina, kanske aningen mer utvilade ben sköt de in så många som 13 bollar i Grunden Bois mål. 13-1 till Änglarna blev slutresultatet efter en ganska kämpig match för de lite yngre killarna i de blåa tröjorna. Men - det var ett ruggigt snyggt mål!!!

Med trötta ben, bara 5 minuter senare, mötte blåa laget det vita laget. Niklas hade återigen tagit på sig målvaktshandskarna för de blåa, och trots slutresultatet som blev 8-2 till de vita gjorde han och hans blåa lagkamrater en jättebra match. Det är inte alla som klarar av att spela tre matcher, nästan i rad, och ändå göra en sån grym kämpainsats.

Sista gruppspelsmatchen spelades av Fässbergs och Änglarna. Det var en välspelad match där Fässberg inte riktigt orkade stå emot de svårslagna Änglarna. Resultatet blev tillslut 5-0 till Änglarna.

Änglarna - Grunden Bois Vit: 4-1

Eftersom både Grunden Bois vit och Fässberg hade fått samma poäng så fick målskillnad avgöra vilket av lagen som skulle möta Änglarna i finalen. Tabellen visade att Bois vit hade en målskillnad på +3 och Fässberg en målskillnad på -3. Och eftersom + är bättre än - när det gäller målskillnad så visste vi nu att laget som skulle möta Änglarna i finalen var, ja just det, Grunden Bois vit!

Hela det blåa laget och alla Grunden Bois supportrar fanns på läktaren kl. 15.00 för att kolla på den rafflande finalen.

Änglarna inledde matchen hårt med en tuff offensiv och sköt efter ca tre minuter ett rungande skott i ribban, som på returen rensades bort av Bois-försvaret. två minuter senare var det Grunden Bois tur att skjuta ett farligt skott mot mål, men målvakten var på sin vakt. Det tog så lång tid som 9.40 tills första målet kom. Det gjordes av Änglarna på en retur efter en härlig fotparad av Jonas i Bois-målet. Drygt tre minuter senare var det dock kvitteringsdags för Boisarna som genom Rickard kunde skjuta in 1-1 bakom ett något förvirrat Änglaförsvar. 13.10 in i matchen gjorde Änglarna 2-1 på ett friläge, men Grunden Bois fortsatte att kämpa tappert. Matchen svängde sedan ett bra tag med farliga chanser åt båda håll. Det var dock Änglarna som idag hade turen på sin sida. Efter 18.30 gjorde de 3-1, och när 10 futtiga sekunder återstod av matchen gjorde de även 4-1. Det blev även slutresultatet i den dramatiska och underhållande finalen.

Jag som aldrig har sett en match med Grunden Bois tyckte att det var mycket roligt och spännande. Alla killarna var verkligen duktiga och gjorde sitt bästa! Trots underlägen och förluster hördes hela tiden positivt snack och stämningen höll sig på topp. Ledarna skall också ha en stor eloge som hade stenkoll på sina spelare och tog väl hand om dem.

Idrott skall vara roligt och det visade verkligen spelarna i Grunden Bois för mig och för alla andra som var i Gunnilse sporthall denna dag. Man skall aldrig ge upp! Och nästa gång - då tar vi dem!!!