2006-12-20: Innebandy lag 1 har tagit säsongsuppehåll

Efter helgens matcher i innebandyns Västserie väntar ett välförtjänt juluppehåll för Grunden Bois lag 1. Inför den sista omgången i innebandyserien låg laget på delad sista plats, men i lördags tog vi revansch och klev uppåt i tabellen. I första matchen mötte vi ett lag som vi aldrig tidigare spelat mot, Skövde IF. Starten på dagen blev inte den bästa tänkbara, förlust med 4-1, men matchen blev som en väckarklocka och i mötet mot Fregatten tog vi ledningen med 2-0 inom loppet av 4 minuter. Vilken start på dagen! Fregatten som vi mött tidigare gav sig inte så lätt. Efter två intensiva perioder kunde vi dock glädja oss åt dagens och säsongens första seger. Denna match blev en psykologiskt viktig seger inför dagens sista, men absolut tuffaste fight. Våra motståndare, Borås, i match nummer tre vet vi sedan innan är duktiga spelare. Taktiken var given från början d v s spela defensivt och att markera deras vassaste spelare nr 11. Det tog inte många minuter innan just spelare nr 11 i Borås lyckades tråckla in 1-0 bakom en skymd Gus. Trots denna mardrömsstart gav killarna inte upp. De slet som djur över hela banan och när vi minst anade det kvitterade Peter Hallberg till 1-1. Det kanske trots allt skulle gå vägen. Kämpaandan höll i sig och gav resultat i form av att Martin Carlsson sköt in ett välplacerat skott bakom en förvånad Boråsmålvakt. 2-1 till Grunden Bois, underbara siffror som kom upp på resultattavlan. Frustrationen i de gul/svarta laget var ett faktum. Det blev inte bättre av Micke Gustafsson ökade på ledning till 3-1. Borås spelare sköt, sköt och sköt, men bollen ville inte gå deras väg. När slutsignalen äntligen tjöt hade vi tagit ytterliggare poäng. Vilken fantastisk avslutning på året!