2008-05-13: Thor sprang med OS-facklan

Dryga 1 miljon människor kantade gatorna i Kanton, Kina, när Thor sprang med OS facklan! Det var mycket stolta och glada Kineser, som firade att OS ska gå i Peking. Redan halv 6 i morgongryningen stod de första människorna med vimplar och kameror i händerna utmed gatorna, trots att första löparen skulle börja springa vid 11-tiden... Innan kanske man skulle tro att folket i Kina skulle vara mer eller mindre utkommenderade, för att visa landet från den bästa sidan men den glädje och upprymdhet som åskådarmassorna visade var sannerligen äkta.

Tusentals poliser fanns på plats men det var inte för att stoppa några OS protester, utan för att hålla gatorna fria. Dessutom fick poliserna bilda järnring kring Thor och de övriga fackellöparna när de skulle lämna bussen för att gå på toaletten...

Löpandet med facklan gick bra och utan att snubbla, dock på lite skakiga ben rapporterar Thor. När han hade växlat till näste löpare, så försökte ett antal åskådare till att börja med ta på facklan, för att därefter försöka sno åt sig den! Men det var aldrig hotfullt, utan skratt och glada miner.

Sammanfattningsvis var hela OS fackelresan i Kina en alldeles overklig och oförglömlig upplevelse!

Läs mer:
Expressen.se: Eldsjälarna inviger OS
Expressen.se: Thor Guttormsen " Alla ville ta bilder på mig "
 
< Tillbaka