2009-03-02: Bra avslutning i Västserien i Innebandy

Eftersom FUB Borås inte dök upp med sina två lag så blev det lite ändringar i schemat och första matchen spelades mot Grönelunds HIF tidigare än utsatt. Grabbarna tog ändringen bra och levererade direkt, Stabilt spel både bakåt och framåt och en hel del snygga mål ledde till en 8-1 seger. Det blev aldrig spännande i denna match och som några gånger tidigare under senaste tiden så kom ett tröstmål för motståndarna i slutet av matchen.

Matchens kanon: snyggt klapp klapp-spel fram till Martin Carlsson som avslutade distinkt med ett direktskott!

Efter den mjukstarten så stod ett starkt lag i form av Skövde HIF 1 på andra sidan planen i match två. Och det visade sig att det skulle bli en hård nöt att knäcka. Matchen började jämt i högt tempo och temperaturen steg ju längre matchen gick. Grabbarna orkade inte stå emot i 2x20 minuter och det trillade in några snabba i slutet och resultatet stannade vid 7-2 till Skövde. Helt klart märktes det att kondition är något som bör tränas upp för att klara av en intensiv match i 40 minuter.

Matchens kanon: En Långboll som studsade ner framör en löpande Filip Lubega som snyggt pangade in bollen på halv-volley!

För lag 2 Spelades matcherna enligt schema och motståndare i match ett stod Skövde HIF 2 för. Matchen började jämt, men spelarna var inte riktigt på tårna. Skövde ångade på var helt klart på tårna och naturligt så fick dom utdelning för detta. Det trillade in några snabba i början av andra halvlek och det var svårt att komma in i matchen. Resultatet blev 0-6 i baken och kämpaglöden fanns inte riktigt där. Efter välbehövlig lunch och vila så stod Johannebergs LIF 1 för motståndet i match två. Hade dom sega benen mjuknat? Matchen började dock snarlikt som den första och efter 2-0 till Johannebergs LIF så hände något. Äntligen började hela laget att ta i och kämpa, detta ledde till mängder av chanser och utdelningen kom. En härlig vändning på matchen och fina mål gav en 2-4 vinst, med bud på mer.

Matchens Kanon: Rektorns klassiska långskott som denna gång gick som en projektil rakt upp i krysset!

Efter dagens slut kunde man konstatera att båda lagen har kämpat på bra och fick med sig en vinst var i sista omgången, Lag 1 slutade på 16 poäng i sin serie och det ledde till en 3:e plats. Lag 2 skrapade ihop 10 poäng och hamnade 4:a i sin serie.