2009-03-16: Grunden Bois på DM i innebandy

Denna gång var det dags för Grunden Bois lag 1 att bege sig till Vedum för spel i DM. Vedum ligger i Vara kommun (Västra Götaland) och är bla. känt för företaget Vedum Kök & Bad. Invånare i tätorten ligger på 960 personer.

Nog om det, första matchen för dagen spelades mot FUB Borås. Grabbarna hade inte riktigt vaknat ännu denna lördagsmorgon och vid 3-0 i baken såg det tungt ut. Efter en stund kom dock reducering i 3-1 och 3-2 och plötsligt var det match igen. Stundtals bra spel och kämpaglöd, men det räckte inte hela vägen och Borås kunde vinna med 4-2. Spelschemat låg tätt denna dag, men matcherna spelades 2x10 minuter och det var nog ett plus för våran del. I andra matchen för dagen stod IF Fregatten för motståndet. Det kändes som vi hade kontroll över matchen rakt igenom och slutsiffrorna skrevs till 4-1. Igen visades det att vi kan spela bra, men tyvärr går det lite upp och ner som en berg - och dalbana spelmässigt. Med hjälp av vinsten var det nu dags för seminfinal mot Skövde HIF. Vi visste att det skulle bli en tuff match på förhand då Skövde vann seriespelet precis. Matchen var jämn och det stod 1-0 till Skövde i paus. Vi orkade inte stå emot hela matchen och Skövde som är ett duktigt lag vann med 3-0 tillslut. Laget visade prov på kämpaglöd stundtals, igen tyvärr.

Nu var det bara till att ladda om batterierna till matchen om tredje platsen. Vi sade till varandra att vi måste kämpa hela matcher och följa med hela vägen i situationerna i varje byte och visa lite jävlaranamma som det så fint heter.

HBK Borås stod för motståndet i sista matchen och detta blev en rysare. Matchen var jämn hela vägen och vi kunde hålla undan våran 1-0 ledning med nöd och näppe. Grabbarna jobbade hela matchen denna gång och tog en härlig kämpaseger. Detta resulterade i en bronsplats i turneringen fast officiellt en fjärde plats därför att Göteborg inte tillhör Västra Götaland i Distriktsmästerskap, men vem bryr sig om det just nu.
Vi tog en medalj!

Grundspel
Vara HKIF - Skövde HIF 0-10
FUB Borås- Grunden Bois 4-2
Vara HKIF- HBK Borås 0-10
FUB Borås - IF Fregatten 7-1
Skövde HIF - HBK Borås 4-1
Grunden Bois - IF Fregatten 4-1

Semifinal
Skövde HIF - Grunden Bois 3-0
FUB Borås - HBK Borås 7-0
Match om 5-6 pris
Vara HKIF - IF Fregatten 1 -6

Match om 3-4 pris
Grunden Bois - HBK Borås 1 - 0

Final
Skövde - FUB Borås 1 - 2 s.d.

Resultat
1.FUB Borås Distriktsmästare (DM guld)
2.Skövde HIF (DM silver)
3.Grunden Bois, Göteborg
4.HBK Borås (DM brons)
5.IF Fregatten, Lidköping
6. Vara HKIF

< Tillbaka