2010-02-15: Bois 4:a i Malmö Open

Fredagen den 12 februari åkte Grunden Bois Innebandy lag 1 till Malmö för att delta i Malmö Open. Vi samlades på Kviberg klockan 16.45 för avresa till just Malmö. Resan ner tog ca 3 timmar med en mat paus i Helsingborg sen när vi väl kom ner till Malmö där vi skulle sova på Scandic Segevång så kom inte bussen under bron för den var för hög, så vi fick en lite promenad till hotellet. Sen när vi hade checkat in på hotellet så gick vi ner till hotell lobbyn och kollade runt lite och snackade med andra lag som skulle delta i Malmö Open.
Sen var det dags att lägga sig för att man skulle orka upp tidigt på lördag morgon och spela 3 matcher i gruppspelet, som vi hade stora förväntningar på hur det skulle gå osv.

Vi spelade första matchen klockan 09.15. Det började med en härlig seger i öppnings matchen med 7-0 sen var det vila i ca två timmar sen var det dags för andra matchen mot Tälje Hammers och där blev det en stor seger med hela 15-1! Tror inte att vi har vunnit så stort någon gång faktiskt. Och det kändes som att detta skulle kunna gå hela vägen. Men tyvärr så hade vi en utmanare i form av FIFH Malmö, som var i hälarna på oss hela gruppspelet. Så det skulle avgöras i sista gruppmatchen om vi skulle komma 1:a eller 2:a.
Det slutade med en andra plats i gruppen och en semifinal på söndag morgon mot Skövde HIF som vi vet hur bra de kan vara.

Men vi kämpade på men tyvärr blev det förlust och vi fick spela match om tredje pris mot FIFH Malmö som åkte ut mot Söndertörn i en rafflande semifinal på straffar.
Men vi kämpade tappert ändå hela vägen i matchen om tredje pris. Vi vände 2-0 till 2-2 med tre minuter kvar av matchen så var vi helt inställda på straffar och med tre sekunder kvar fick Malmö ett läge och sätter 3-2. Lite surt att veta att vi var så nära en tredje plats, bästa placeringen någonsin för Grunden Bois Innebandy sektion. Vi är nöjda med en fjärde plats i en stor turnering som Malmö Open. Malmö är en mkt trevlig stad synd bara att vi inte hann och se så mycket av staden i helhet. Men vi är glada att få chansen att få vara med och slåss om medaljerna i denna fina turnering. Nu laddar vi om batterierna till sista omgången i västgötaserien i innebandy. Så ska vi försöka vara ännu bättre i nästa Malmö Open 2011!

Skrivet av: Mickael Gustafsson

Resultat - Malmö Open:
Gruppspels Matcher:
Grunden Bois - VI-KA Thisted 7-0
Telge Hammers - FIFH 4 -13
Grunden Bois - Telge Hammers 15 - 1
FIFH - VI-KA Thisted 13 - 2
FIFH - Grunden Bois 9 - 5
VI-KA Thisted - Telge Hammers 7 - 4
Tabell:
FIFH 9
Grunden Bois 6
VI-KA Thisted 3
Telge Hammers 0
Slutspel - Semifinaler:
Skövde HIF - Grunden BoiS 10 - 0
FIFH - Södertörn 7 - 8 e. Str
Placeringsmatcher 7-8:
IFAH 2 - Telge Hammers 7-8
Placeringsmatcher 5-6:
IFA Karlshamn - VI-KA Thisted 12-2
Match om tredjeplats:
Grunden BoiS - FIFH 2-3
Final:
Skövde HIF - Södertörn 6-5
< Tillbaka