2011-01-24: Micke, en vardagshjälte!

Mikael Gustafsson spelar innebandy och fotboll i Grunden Bois. Micke är en kille som gärna ställer upp för andra människor. Han har fungerat som hjälp tränare i Bois knattetrupp och i Bois sommarfotbollsskola. Men Micke gör insatser även utanför Grunden Bois. Som publikvärd för BK Häcken missar inte Micke en enda hemmamatch och finns oftast med på bortamatcherna.

Sedan en tid tillbaka ingår även Mikael i Safewalk teamet vid Temperaturgatan, i Länsmansgården. Micke har valt att engagera sig, för att försöka bidra till att våldet ska avta vid hållplatsen och dess omgivningar. I princip varje fredag och lördag natt finns Micke och hans beundransvärda kollegor på plats vid hållplatsen, från 23.00 fram till att sista spårvagnen anlänt runt 04.30. Alla i gruppen verkar idéellt för denna beundransvärda insats!

När vi hälsade på Micke en fredagsnatt, så låg mörkret & dimman tät och den råa januarikylan letade sig in under jackan. Men det stoppar inte tjejerna & killarna i Safewalk! Så fort en spårvagn anlänt till hållplatsen var Mikael och hans vänner framme och erbjöd sig att följa den som ville till hemmet.

Det märks att Micke och hans kollegor trivs ihop och deras sammanhållning är glad & varm, inte minst beroende på Mikael själv! Mikael säger att de har bra kontakt med spårvagnschaufförerna, polisen och resenärerna.

Men en sak, säger Micke, är att de skulle behöva bli sponsrade med likadana jackor, så de kan hålla värmen och synas.
Nu bär de gula västar, i lite för tajt storlek för vissa...
Nyligen fick de 20 000:-, som stöd av kommunen. Förmodligen går dessa pengar till komradioapparater, så de kan hålla en trygg kontakt med varandra. Fast det bästa stödet får de av tacksamma resenärer & andra medborgare, som visar sin uppskattning! Det händer till och med att de blir uppvaktade med fika, hamburgare och godis!

Vi kan bara berömma och applådera Mickes engagemang för sina medmänniskor!
Keep on, Gustafsson!

< Tillbaka