2003-02-22: Inomhus fotboll i lisbergshallen.

Huvudarena var Lisebergshallen, men vissa matcher fick också spelas i Valhalla Sporthall. Det var en lång och intensiv fotbollsdag. Matcherna startade klockan 8.00 på morgonen och avslutades med SM-final vid 21-tiden. Allt inför tusentalet åskådare. I ärlighetens namn så spelade inte alla lag om att bli Svenska mästare, utan lagen var uppdelade i olika divisioner. Uppdelningen var gjord efter fotbollsförmåga, det vill säga att de som är mest drillade fotbollsmässigt spelade om SM och i följdordning division 2, 3 och 4. I SM-klassen fajtades titelhållarna Grunden Bois A för att behålla guldet.


Det blev en tuff väg, men Boisarna lyckades ta sig till SM-finalen. Där mötte laget Satellit, från Helsingborg. Helsingborgarna hade så långt spelat den bästa fotbollen, men fick mycket hårt motstånd av Göteborgarna! Satellit tog ledningen med 2-0 men Grunden kom mycket starkt efter halva matchen och fick in ett reduceringsmål. Faktiskt var det så att Grunden Bois hade de bästa och flesta målchanserna, men fick ge sig med 2-1 i baken.

Trea i SM blev Borås A, på fjärde plats kom Norräng från Hässleholm och Lidköping slutade femma. I division 2 spelades finalen mellan Trekunga, från Kungälv, och Timmele. Finalen slutade 2-0 till Trekunga. Trea blev Grunden Bois C, och fyra kom Borås B. Finalen i division 3 vanns av Varberg, som slog Borås C med 1-0. På tredje plats kom Norrviken från Strömstad och fyra blev Oddevold A. Division 4 slutade med finalseger för Oddevold B mot Norrviken B, 1-0. Trea blev sensationellt Grunden Bois F-lag, efter vinst i matchen om tredje pris mot trätobröderna från Mölndal, Fässberg B. Matchen var så jämn att den fick avgöras på straffar! Första pallplatsen någonsin för de fina lirarna i F-laget.

< Tillbaka