2003-08-14: Vildmarksleden - ett kraftprov för BOISáre.

I den varmaste augustisolen på flera årtionden påbörjade nio Grunden BOIS spelare/ledare den fyra mil långa vandringen från Hindås till Skatås. Med några presenningar och liggunderlag i ryggsäckarna satte vi av i rask takt. Första dagen var målet att gå två mil och sedan slå läger och bygga övernattning vid en vacker insjö. Planerna var att grilla, fiska, bada och se solen gå ner bakom trätopparna. Nu blev det inte riktigt som vi tänkt eftersom två mil i stekhet sol med tung packning var en "motståndare" som var tuffare än vi kunnat ana. Dessutom var det konstigt nog svårt att komma i närheten av någon lägersjö eftersom sly, spetsiga grenar och annan märklig vegetation hela tiden var i vägen.


Svettiga, utmattade, med stela leder och ilskna skoskav fick vi trots allt upp presenningarna mellan två träd precis innan det blev kolsvart. Att bygga boplats och hugga ved och grilla i mörkret blev ingen lätt uppgift vilken försvårades av ren och skär utmattning. Men efter en del ståhej låg köttbitarna på grillen och konstigt nog hittade vi både salladen och tomaterna i vimlet av alla rötter, grenar och packning. Det där med kvällsbadet, fisket och skratten från historierna framför lägerelden blev inställt eftersom alla deltagarna kröp ner i sina sovsäckar och snabbt somnade till funderingar över meningen med livet och med en stilla förhoppning om att muskelvärk och skoskav är åkommor som försvinner på ett par timmar - GOD NATT.


Strax före sex tändes elden och kaffeångan spred sig över lägerplatsen. Solsken och värme även denna dag. En fantastisk morgon och upplevelse. Tänk vad lite liniment, en nypa ormsalva, en Iprén, kaffe och lite frukost kan göra underverk. Efter lite fiske och morgonbad satte vi av mot Skatås, en vandring på ca två mil. Vi rastade en timma vid Kåsjön där vi badade och bla. satte förmodligen Daniel Lindqvist nytt svenskt rekord i läskeblask intag med 10 burkdricka på mindre än tio minuter!! Vi fortsatte den sista och tuffaste milen mot slutmålet Skatås. Med humöret på topp och med skoskav, blåsor och värkande axlar kämpade vi oss över Getaryggen för att strax innan klockan fyra nå slutmålet.


Vildmarksleden blev en tuff utmaning och ett verkligt kraftprov för BOISárna. Ett kraftprov som klarades med högsta betyg till samtliga. Istället för gnäll och klagomål kantades hela äventyret av gott humör, hjälpsamhet och fint kamratskap. Tänk vad konstigt man kan fungera. Det var tufft och gjorde ont men det är nog ganska klart att alla deltagarna redan ser fram emot nästa års äventyr på Vildmarksleden.


Med detta gänget är det möjligt att börja planera för en ny utmaning. Kebnekajse står ju bara och väntar på oss.
Deltagarna var: Claes Karlsson, Lars Rönnqvist, David Johansson, Daniel Lindqvist, Mattias Blandin, Tommy Andersson, Stefan Sjöberg, Bo Andersson och Mats Månsson.

< Tillbaka